duminică, 26 iunie 2011

Un an

        Soarele de iunie ii gadila obrajii si o facea sa isi inceapa ziua printr-un zambet somnoros. Buclele-i castanii se odihneau lenes pe umar, iar telefonul suna apucat de o criza scandaloasa. `Alo?` raspunse cu o voce plictisita. `Neata, ramane valabila intalnirea aia?` ii raspunse vocea de la celalalt capat…`Ooo Doamne, am uitat complet, scuza-ma, te sun eu mai tarziu!`. Se ridica anevoie din pat intrebandu-se cum isi va descurca parul rebel plin de fixativul ramas de noaptea trecuta petrecuta cu o gasca de prieteni la o petrecere ce se dorea a fi `cuminte`, dar..ce sa faci? Planurile ii sunt  intotdeauna date peste cap de propria personalitate sucita. Rugandu-se sa nu se supere, suna inapoi si isi ceru scuze ca nu poate ajunge astazi la acea intalnire, amanand-o pentru saptamana viitoare.
         S-a trezit cu gandul ca vrea sa-si puna o dorinta, care odata pusa, sa o faca sa creada in ea cu adevarat. Dorinta aia care la un moment dat, intr-o anumita secunda, te face sa iti schimbi viata radical si sa afli ce astepti cu adevarat de la tine. Si-a amintit ce visuri avea in urma cu un an si si-a dat seama cat de mult s-a schimbat si cat de vizibila este urma pe care si-au lasat-o anumite persoane asupra ei, cat de mult a maturizat-o o chestie care a inceput ca o joaca, dar care s-a transformat intr-o nevoie fireasca.

         Vara trecuta abia avea curajul de a spune o fraza ce i s-a aprins razleata in minte, iar astazi….Astazi s-ar lupta si ar infrunta pe oricine ar avea curajul sa ii spuna ca nu poate ajunge acolo unde si-a propus, astazi zambeste ingaduitor baiatului pe care l-a iubit, intelegandu-i trairile copilaresti.

`Te-am lasat confuz si aiurit
cand am plecat si tu nu m-ai oprit
si iar ai intrebat nimic.`

         Astazi intelege cu adevarat ce inseamna egocentrismul absolut, ideea ca totul se invarte in jurul sau si o cuprinde un  ras molipsitor cand realizeaza ca persoana pentru care si-a infruntat prietenii este acum doar un alt punct pe un  drum batatorit si totusi mereu imprevizibil. Astazi intelege niste cuvinte care in urma cu doua luni pareau a nu avea sens (`Trebuie sa intelegi ca exista oameni pentru care merita sa te consumi si oameni pentru care nu.`), iar acea discutie nocturna presarata cu o racoare de aprilie capata o nuanta rosiatica in mintea ei. Astazi probabil ca s-ar apuca de fumat fara sa-i pese de ceea ce vor spune ceilalti, dar tot astazi se gandeste ca nu ar avea niciun rost…isi aminteste senzatia de greata si brusc, tigarile nu i se mai par apetisante…J  Astazi e sucita!

`Un ochi razand, un ochi plangand
Un suflet dulce lacrimand,
O femeie frumoasa pe trotuar cazand,
Un barbat nepasator fuma o tigara surazand`

       Si-a pus acea dorinta care ii inflorise in minte, iar acum, cand dorinta este deja pusa, contrar tuturor asteptarilor, crede in ea.

`Pentru ca vreau, pentru ca pot
urat cu tine ma comport.
Ai devenit urat si aiurit,
daca stau sa ma gandesc, si mai ticnit
de cand noi doi n-am mai vorbit.

                     Aminirile sunt doar niste intamplari care te fac sa zambesti sau nu, dar care te fac sa inveti invariabil ceva. Trecutul nu ne invata ce sa facem, dar ne invata ce sa nu facem.

`Ma pierd in tot ce-ai insemnat,
am folosit perfect compus, deci
e uitat.`

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu