miercuri, 15 iunie 2011

Rochia lunga

        O zi de vara cu totul si cu totul aparte. Isi priveste cu uimire rochia vaporoasa si lunga, iar mainile i se pare anormal de mari...oare de ce? Oare pentru cine?  Isi aduce aminte de momentul in care si-a cumparat rochia, o zi torida de iulie in care urla disperata ca ea vreau rochie lunga, iar el i-a spus `Vrei? Hai sa cautam, probam si cumparam!`...si a gasit-o pe EA, lunga, colorata(verde, galben, mov, albastru), vaporoasa si atat, dar atat de frumoasa! 
        S-au plimbat prin parc tinandu-se de mana, mergand netulburati de nimeni si nimic, ca si cand lumea toata era a lor. `I am the king of the world!` ii spuse el razand din toata fiinta sa, iar ea ii raspunde amuzata `Stii ca a murit la final, nu?`. Timpul isi pierdea din importanta, orele deveneau minute, iar minutele secunde, iar soarele apunea incetul cu incetul pana cand umerii ei au inceput a tremura...Atunci, el o cuprinse, iar acea imbratisare ascundea o tulburare infioratoare si totodata sinceritatea absoluta.

      Vara...
       I-a  spus ca n-a cunoscut nicicand o persoana mai interesanta si mai imprevizibila decat ea, iar ea s-a multumit sa-l priveasca. Acea fraza rostita cu o sinceritate si cu o nonsalanta izbitoare a urmarit-o zile intregi.  Nu voia sa-i spuna ca in primele secunde ii venea sa-l stranga de gat si sa-i stearga de pe buze acel zambet arogant, dar .... secundele urmatoare au adus cu ele o atractie magnetica, aproape hipnotizanta. Sub acea aroganta si zeflemitoare privire se ascundea altceva, dar ce? Intrebarea asta o obseda, iar privirea lui ajunsese hipnotizanta...nu-si putea lua ochii de la scrisorile lui, de la chipul lui, nici macar de la mainile lui datatoare de atingeri gingase.
     Ce ascunde acea privire aroganta?

    Inca isi priveste mirata rochia lunga se vara si geanta rosie...nu avea nevoie de nimic din toate cate erau acolo, nici telefon, nici chei, nici rimel...simgurul lucru care ii trebuia era chiar acolo, in fata si in inima ei...El! Si nici macar nu-l cunostea, si nici macar nu stia ce ascunde acea privire, si nici macar nu ghicea, si nici macar nu voia sa stie despre trecutul lui, despre el...ii erau de ajuns ochii lui cu cearcane adanci. Ce ascund oare acele cearcane?

    
     

      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu