sâmbătă, 11 iunie 2011

Rezumat de capitol

     O vara ce abia incepe.
     Vara trecuta plangea pentru ca isi pierdea o parte din prieteni, pentru ca lucrurile frumoase deveneau amintiri, pentru ca o poveste de dragoste se sfarsea, pentru ca ochii lui erau plini de lacrimi. A trecut un an si acum realizeaza ca prietenia exista, o prietenie sincera, pura, ce a trecut prin multe, o prietenie de 7 ani care inca dureaza. Vara asta incepe cu melancolie si cu un fior rece prin care ochii lacrmeaza, iar uitarea nu uita. Anumite persoane nu (mai) conteaza, altele da pentru ca au contat si vor conta mereu, pentru ca acele persoane sunt acolo pentru ea. Dar altele nu...exista un prieten care nu mai este, ucis de niste idioti care inca au ramas nepedespsiti, iar furia celorlalti a ramas aceeasi si probabil ca doar timpul va vindeca ranile ramase. Se implineste un an.... 
      Vara asta incepe cu melancolie, iar prietenia incepe cu o carte, o melodie si un balansoar. Prietenia este in fiecare zi a existentei ei nefaste, o prietenie blonda cu ochi verzi, o prietenie satena cu ochi caprui...Doua persoane diferite, atat de diferite, alaturi de o castana neagra si deformata... iar vara asta incepe cu nostalgia unei veri ce a trecut, o vara cu nopti albe, o vara cu role si cazaturi amuzante (iti mai aduci aminte? Doamne, cat am ras), o vara cu leagane in miez de noapte (era 2 noaptea si ne dadeam in leagan, m-ai intrebat amuzat cati ani am)... Vara asta incepe cu melancolie, dar vara viitoare va incepe cu aceeasi melancolie pentru ca fiecare vara este din ce in ce mai amuzanta, mai plina de surprize si mai socanta.... Mai tii minte rochita verde de matase?
      
     Asta este doar jumatate din povestea din spatele ochilor negri si a buclelor castanii, adevarata poveste de scrie acum, in fiecare clipa prezenta, trecuta si viitoare pentru ca fiecare persoana are propriul ei capitol, iar cartea este doar pe jumatate scrisa... 1, 2, 3...inca un cuvant scris, inca o virgula pusa, inca o silaba constientizata. 

    Fiecare prieten isi are propriul capitol, in ordine cronologica, aleatorie si crescatoare... Un capitol masculin ce a inceput a fi scris cu aproape 17 ani in urma, un capitol feminin inceput cu 7 ani in urma, un capitol hermafrodit ce implineste abia 9 luni. Coperta unei carti albastre ce inca nu are autor sau poate ca are...publicam sub pseudonim?  Cartea vietii este scrisa acum...

    Iti mai amintesti rochita verde de matase? Leaganul din parc? Nisipul de pe plaja, august...? Versurile geniale din `Billionaire` pe care le cantam cu cate o cutie de Reds in mana pe scarile de la statuie pun pariu ca le stii si acum!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu