marți, 16 august 2011

August infinit

    Vara, nebunie, soare, apa, mare, nisip, aer, iubire, familie, femeie, caldura, august, 16, infinit, vama veche, cantec, rochie, poezie, muzica, geanta, casti, literatura.

   Contrar asteptarilor, data fiind caldura inabusitoare, avusese o zi perfecta. Echipata cu un maiou negru, cu niste pantaloni bej de in si cu anticele ei sandale comode, cu buclele-n adierea usoara a vantului si cu mama ei de mana, s-a pus pe cutreierat orasul si magazinele. Orasul  frematand odata cu bataile inimii ei, sacosele pline cu haine pana la refuz si rasul cristalin, cunoscut si reconfortant al mamei sale, soarele care nu era prea arzator si muzica preferata au umplut prima parte a zilei.
   Evident, a ajuns acasa extenuata, hotarata sa faca un dus racoritor care sa o alinte asa cum obisnuia sa faca in verile copilariei ei cand se moscolea toata de inghetata cu cacao. Dupa-amiaza s-a desfasurat cum nu se putea mai frumos si mai relaxant, cu o carte, cu soare, cu apa si piscina, cu o piele maronie care se confunda cu costumul de baie. `Esti dulcea mea ciocolata cu lapte`, ii striga nonsalant mama ei peste umar in timp ce alerga pe scarile casei pentru a-i aduce o bucata racoritoare de pepene. `Yummy`, replica preferata cand venea vorba de pepene... O zi de vara ca-ntre fete, visul oricarei adolescente care stie ce inseamna certurile zilnice si interminabile cu parintii `care nu inteleg nimic`., una dintre ultimele zile calduroase de vara inainte ca toamna sa se instaleze cu ploile ei multu iubite care probabil ca ii vor da un aer nostalgic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu